top of page
VR de Santo Antonio - marina boulevard evening.jpg

Vila Real de Santo António

Wandelen

De oostkant van de Algarve is een schitterend gebied met interessante plaatsen en prachtige natuur. Neem het pad door de dennenbossen, die groeien op de duinen achter het strand. Deze route is bekend als de Caminho dos Três Pauzinhos. Dit is de leukste route door de dieren die je onderweg kunt spotten, waaronder kameleons die hun camouflage-reputatie zeker waarmaken.

Guadiana

Deze rivier vormt de natuurlijke grens met Spanje. Langs de Guadiana liggen prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Je pakt hier ook de veerboot naar Ayamonte, die je over de Guadiana in een kwartiertje naar deze Spaanse plaats brengt. Sinds de komst van de Ponte Internacional do Guadiana (brug) in 1994 is de veerboot een stuk rustiger.

Praça Marquês de Pombal

   Een mooi en gezellig marktplein met een centrale zuil, de sobere kerkgevel, het Stadhuis en talrijke terrasjes. Op zaterdag is er de markt; de Mercado Municipal de Vila de Santo António.

Na de aardbeving van 1755 is deze plaats vanuit het niets gebouwd op een strikt rastersysteem van 18e-eeuwse herenhuizen met dakkapellen, kleinere huizen van één verdieping en openbare gebouwen. Dit is de meest zuidoostelijk gelegen plaats in Portugal die grenst aan Spanje. Vroeger was dit grensplaatsje een klein en primitief vissersdorp, maar het groeit steeds meer uit tot een toeristische trekpleister. Er is een mooie jachthaven, waar het aangenaam vertoeven is  voor enkele uurtjes. Je vindt hier het authentieke leven van de Algarve terug, met al zijn tradities en rust.

VR de Santo Antonio - boulevard evening.jpg

Vila Real de Santo António

Banner for Guadiana River Boat Trip & Jeep Tour.jpg

Guadiana River Boat Trip
& Jeep Tour

VR de Santo Antonio - marina evening.jpg
bottom of page