top of page
Sagres - Viewpoint cliff 4.jpg

Vila do Bispo

Wandelen en fietsen

Er zijn diverse mooie routes in Vila do Bispo. Je kunt vanaf de Farol do Cabo de São Vicente, via Santo António, naar het centrum van Sagres, om daar de Fortaleza de Sagres te bezoeken. Dit is een stuk van ongeveer 14 km. De route brengt je langs een kleine markt en het Fortaleza do Beliche fort. Eenmaal aangekomen in het fort vind je een kleine kerk, de Nossa Senhora da Graça, een windroos en één van de meest fantastische uitzichten over de Atlantische Oceaan.

Natuur

Kaap St. Vincent is een natuurreservaat en een must-see voor natuurliefhebbers. Zeeotters, reigers, maar ook de bedreigde Bonelli’s (adelaars) kun je hier spotten. Tijdens het eerste weekend van oktober zijn er diverse uitzwaaifestivals om de vogels uit te zwaaien voor hun overwintering in Afrika.

Windmolens

is de concelho dat bekend is om Sagres, het meest zuidwestelijke puntje van Portugal. Eeuwenlang stond Vila do Bispo bekend als "de graanschuur van de Algarve". De windmolens uit deze tijd zijn verdwenen, wat over is gebleven is de charme van witgekalkte huizen.

Lange tijd werd deze punt van Europa beschouwd als het einde van de wereld. Loop je over de Cabo de São Vicente (Kaap St. Vincent), dan snap je waarom. Sagres kent naast de kaap, en de daarop gelegen Farol do Cabo de São Vicente (vuurtoren), nog een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen: Fortaleza de Sagres (fort van Sagres).

Vila do Bispo

Sagres - Lighthouse of Cabo de Sao Vicente.jpg
Sagres - Viewpoint beach 3.jpg
bottom of page