top of page

Shopping

Zonnebrand

Het lijkt voor de hand liggend, maar toch wordt het vaak vergeten: zonnebrand. De gemiddelde UV-waarden in Portugal variëren van 3 - 6 in de wintermaanden, en 9 - 10 in de periode tussen mei en september, hetgeen als zeer hoog wordt gezien (11 is de hoogste score en wordt als extreem beschouwd). Ter vergelijking: In Nederland en België hebben slechts 20 dagen per jaar waarop de UV index tussen de 7 - 8 ligt.

De UV-waarde neemt toe naarmate de zon hoger staat, en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Warmte heeft geen invloed (!). Op een koele, zonnige dag kan de zonkracht even sterk of zelfs sterker zijn dan op een warme dag.

Kortom: net zoals het drinken van voldoende water, is zonnebrand smeren essentieel. Neem dus al een fles zonnebrand mee onderweg, zodat meteen bij aankomst kan worden begonnen met insmeren.

Wijn

Dankzij de variatie in zowel klimaat als bodemsamenstelling groeien er in Portugal meer dan 200 druivenrassen die geschikt zijn voor de productie van wijn. 

Tip: In plaats van de koffers te vullen met flessen wijn, noteer de namen van de favoriete wijnen, en bestel deze vervolgens bij Wijnvoordeel of Zeewijn

Voor meer informatie over wijnen, kijk op de drinken pagina.

Waar

Verspreid in Portugal zijn er diverse winkelcentra te vinden. Meestal goed voorzien van (schone) toiletten, en baby faciliteiten.

Naast de winkelcentra, zijn er in Portugal ook diverse markten, zoals bijvoorbeeld de Mercado de Loulé.

In de grotere centra tref je de typische winkelstraten, zoals in Faro

bottom of page