top of page
Portimao water and boulevard view 2.jpg

Portimão

Wandelen

Een stadswandeling kun je starten vanuit het Praça da República, waar ook de Igreja do Colégio zich bevindt. Wandel door de straten van het historische centrum richting de winkelstraatjes Rua do Comercio (de high end winkels bevinden zich daar), en Rua Diogo Tomé, waar je veel leuke winkels tegenkomt.

Igreja da Nossa Senhora da Conceição

Dit is de belangrijkste en meest populaire kerk van Portimão. Tijdens de aardbeving is alleen de deur blijven staan.

Fortaleza de Santa Catarina

Loop over de Ribeirinha boulevard langs de rivier, richting de zee en bezoek de restanten van dit middeleeuws fort. In de 15e eeuw was dit een strategisch bouwwerk dat Portimão moest beschermen. Nu is het zeker de beklimming waard voor een prachtig uitzicht op de kust en de zonsondergang. De andere kant op over de boulevard leidt naar de Ponte Velha (oude brug). Deze 300 meter lange brug stamt uit 1876 en steekt over de Rio Arade naar Ferragudo.

Uitgaan

Boven het strand Praia da Rocha is een gezellige boulevard met winkels, restaurants en bars. In de avond bruist Praia da Rocha!

is een gezellige stad met een levendige boulevard, leuke restaurants, een authentiek centrum-sfeer en ook hier prachtige zandstranden. Met een oppervlakte van 183 km² is Portimão vergelijkbaar met een stad als Groningen. Na Faro is het de tweede stad van de Algarve, en Portimão is eerder een havenstad dan badplaats. In tegenstelling tot de meeste andere plaatsen in de Algarve, is visserij en scheepsbouw hier de voornaamste bron van inkomsten.

Portimão ligt aan de monding van de rivier Rio Arade en in de havens zie je zowel luxe jachten als vissersboten. De haven van Portimão is de enige haven in de Algarve waar cruiseschepen aan kunnen leggen. Daarnaast is het een vertrekpunt van vele kleinere boottochtjes, zowel langs de kust als landinwaarts richting Silves. 

Portimao night life.jpg

Portimão

PERA Premium Properties logo
Banner for Benagil cave pirate ship.jpg
Marina boat entry point 2.jpg
bottom of page