top of page
Olhao - typical street.jpg

Olhao

Wandelen

In de vele smalle steegjes zijn de Moorse invloeden duidelijk te herkennen. De kenmerkende kubusvormige, witgekalkte huisjes met hun traditionele schoorstenen en gestapelde terrassen. Lopend door de kronkelende straatjes stuit je op talloze pleintjes met terrasjes en winkels.

In de prachtige muurschilderingen bij Largo da Fábrica Velha zie je de historie en traditie van de visserij goed terug. Deze street art in Olhão is gebaseerd op oude foto's en veel lokale bewoners herkennen zichzelf of familieleden hierin.

 

Dat de visserij erg belangrijk is, zie je aan de kade. De rode markthallen, met daarin de traditionele markt, vormen de kern van het dorp. Elke ochtend, behalve op zondag, koopt men hier verse vis, groente en fruit uit de Algarve. Verlaat Olhão ook niet zonder iets te hebben gegeten bij één van de vele restaurantjes. Hier wordt de vis, kraakvers uit de Ria Formosa, op heerlijke wijze voor je klaargemaakt.

Eilanden

Olhão heeft geen strand, maar wel een heel lange boulevard met aanlegplaatsen voor veerboten. Vanuit hier kun je eenvoudig naar de eilanden Culatra, Armona en Fuseta, waar lange zandstranden zijn met strandtentjes en ligbedden. De boottocht duurt ongeveer 15 minuten. De eerste aanlegplaats ligt iets voorbij de markthallen, bij de haven en je kunt hier ook je tickets kopen. Kom op tijd, want er kan een lange rij staan en de ferry wacht op niemand.

Praia da Fuseta ligt op het eiland Armona, tegenover Fuseta; een vissersdorp op het land. Vanwege de geografische ligging, tussen de Ria Formosa en de oceaan, is Praia da Fuseta één van de meest beschermde stranden aan de kust van de Algarve. Met kristalhelder water en vrijwel geen golven. Dit strand is dan ook uiterst geschikt voor gezinnen. Jonge kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen. In de zomer zijn er voldoende strandtentjes geopend en zijn er bedjes en parasols te huur. Buiten de zomermaanden is het een mooie plek voor lange strandwandelingen en kom je maar weinig mensen tegen.

Praia da Fuseta

ligt op het eiland Armona, tegenover Fuseta; een vissersdorp op het land. Vanwege de geografische ligging, tussen de Ria Formosa en de oceaan, is Praia da Fuseta één van de meest beschermde stranden aan de kust van de Algarve. Met kristalhelder water en vrijwel geen golven. Dit strand is dan ook uiterst geschikt voor gezinnen. Jonge kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen. In de zomer zijn er voldoende strandtentjes geopend en zijn er bedjes en parasols te huur. Buiten de zomermaanden is het een mooie plek voor lange strandwandelingen en kom je maar weinig mensen tegen.

is de grootste en belangrijkste vissershaven van de Algarve en wordt door de inwoners ook wel de hoofdstad van de Ria Formosa genoemd. Door de vele Moorse invloeden in het oude centrum wordt het ook wel een stukje Afrika in Europa genoemd.

Olhão

Armona

Divine home real estate logo
Olhao - museum municipal.jpg
bottom of page