top of page
Monte Gordo - Boulevard praia verde.jpg

Monte Gordo

Wandelen

Langs de boulevard vind je diverse gezellige terrasjes en leuke straten met winkels. Ook is er een casino op het strand gebouwd, waar je shows kunt bekijken en een gokje kunt wagen. Tevens zijn er nog een groot aantal oude vissershuisjes bewaard gebleven. De visserij wordt nog steeds beoefend, zij het in mindere mate. Op het strand liggen nog enkele tientallen kleinere vissersbootjes.

Mata Nacional das Dunas de Vila Real de Santo António

Een heerlijk duinbos, waar je met de familie kunt lopen of lekker een stuk kunt fietsen. Het groen van de dennenbomen en de nabijheid van de zee zorgen voor een combinatie van bos- en zeelucht. Het Mata Nacional das Dunas de Vila Real de Santo António verbindt Monte Gordo met Vila Real de Santo António. Via het bos loop je richting Vila Real de Santo António en vervolgens over het strand weer terug (of andersom). In het hoogseizoen rijdt er ook een toeristentreintje. Dit bos en de aanwezigheid van het sportcomplex in Vila Real de Santo António, maakt Monte Gordo tot een favoriete bestemming voor verschillende (top)atleten uit allerlei landen.

Strand

Dankzij de nabijheid van de Middellandse Zee heeft Monte Gordo het warmste zeewater van de Algarve. Meer informatie over de stranden van Monte Gordo op de stranden pagina.

is nu één van de meest bezochte plaatsen in het oostelijke deel van de Algarve. Voorheen een klein vissersplaatsje met kleine smalle straatjes en vissershuisjes, maar sinds de jaren ’60 liggen deze steeds meer verscholen tussen de hotels en appartementen.

Je komt er eenvoudig met de auto of trein.

Monte Gordo - Fishermen Praia verde.jpg

Monte Gordo

bottom of page