top of page

When to go...Het hele jaar?

De Algarve is het hele jaar door een geschikte bestemming om te bezoeken, en wanneer het beste moment is hangt dan ook sterk af van de persoonlijke voorkeur. Door de afwezigheid van industrie, en de voortdurende verversing van lucht vanuit de oceaan, roemen medici de gezonde lucht in de Algarve.

Het weer

De geografische ligging van de Algarve zorgt voor het bijzondere klimaat, dat gematigd is met mediterrane kenmerken. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar, en er valt gemiddeld weinig neerslag. Deze zuidelijke Portugese regio heeft hiermee het hele jaar door één van de beste klimaten van Europa.

Zomer

In de zomer is het gemiddeld 23 ºC, en in juli en augustus lopen de temperaturen op tot een gemiddelde van 30 ºC met uitschieters naar 35 ºC.

Winter

Ook in de koudste maanden, december, januari en februari, is het nog prima in de Algarve. Met overdag een gemiddelde rond de 14 ºC, volstaat een lang shirt, fleece jack of zomerjasje in de zon. Als de zon onder is, kan het wel koud aanvoelen, en is een winterjas zeker niet overbodig.

Festiviteiten

Juli en augustus zijn de meest toeristische maanden, waarin zowel internationaal als ook de Portugezen zelf naar de regio trekken. Het is dan ook een stuk drukker in de Algarve dan in de andere maanden. Maar de Algarve heeft het hele jaar door verschillende festiviteiten. Voor een overzicht van de jaarlijkse terugkerende festiviteiten, als ook de éénmalige, kijk je op de festiviteitenkalender.

bottom of page