top of page

Het team van PortuGO kent Portugal als geen ander, en deelt graag de leukste routes met je zodat jij Portugal ook goed kunt leren kennen. Heb je zelf een leuke route, stuur die dan naar ons op, en dan plaatsen we die graag.

Douro-vallei

Vervoer: Auto

Aantal dagen: 3-4

Startpunt: Mesão Frio.

Verblijf: Boek een verblijf van 2 - 3 nachten bij 44 House-Quinta do Casal in Mesão Frio (foto 1)

Intro: Als bezoekers praten over Portugal, gaat het meestal over het geweldige Lissabon en de Algarve. De mensen die in het noorden van Portugal wonen, zeggen over de regio's Lissabon en de Algarve dat er te veel 'lawaai' is. Noord Portugal is werkelijk schitterend en zeker een (lang) bezoek waard. Deze route is voor 3 - 4 dagen met de auto, in en rond de Douro-vallei, inclusief 'handvatten' waar de reis kan worden begonnen.

 

Vandaag verwelkomen wij u in het noorden van Portugal. Mesão Frio is een stad en gemeente in het Portugese district Vila Real. Het is een klein dorpje in de buurt van de Douro rivier, en een prima basis voor deze route. Het is ongeveer een kwartier rijden, langs de rivier (foto 2, 3, 4) naar het kleine stadje Peso da Régua. Loop over de boulevard langs de Douro, bewonder de grote cruiseschepen die komen en gaan (foto 5), en geniet van de geweldige sfeer. Drink een sumo de laranja, of eet heerlijk eten op de schaduwplek van het oude gerenoveerde treinstation (een museum op zich! foto 6) in restaurant Castas e Pratos. Eenmaal afgekoeld, stap je in je auto en bezoek je de São Leonardo de Galafura. Dit monument heeft een absoluut adembenemend uitzicht. Rijd daarna terug naar het centrum van Mesão Frio, en loop naar de typische smalle straatjes (foto 7) om te eten in het Portugese familierestaurant Convivio voor een enorme zeebaars of steak, een dessert, en vergeet niet om een heerlijke huiswijn of een lekker biertje te bestellen! Niemand kent dit restaurant, alleen de lokale bevolking, en dat merk je aan de prijs.

Zo veilig banner eend
bottom of page