top of page

Algarve

De Algarve staat vooral bekend om zon, zee, strand en natuurlijk het bruisende nachtleven. Maar deze streek heeft nog zoveel meer te bieden: authentieke dorpen, gezellige steden, idyllische baaitjes, imposante kliffen, een groen binnenland, prachtige gebouwen, heerlijke wijnen, fantastisch eten en een uiterst vriendelijke bevolking. Dus of je nu houdt van het strand, festivals, fietstochten, wandelingen, golfen, watersport of cultuur: de Algarve heeft het allemaal! 

Ligging:

De Algarve ligt in het zuiden van Portugal. Het oosten van deze prachtige regio grenst aan Spanje, het noorden aan de provincie Alentejo. Het zuiden en westen grenzen aan de Atlantische Oceaan.

Je kunt de Algarve verdelen in 3 stroken. Allereerst is er de kustlijn met steile kliffen, uitgestrekte zandstranden, lagunes, moerassen en duinen. Deze is het meest bekend en wordt dan ook het vaakst bezocht door toeristen. De strook erboven bestaat uit een overgangszone tussen de kustlijn en de hooglanden. Hier vind je voornamelijk landbouw met typische producten als kurk, honing en de brandewijn Medronho. De derde strook bestaat uit hooglanden. Hier bevinden zich een aantal prachtige bergketens, waaronder de Serra de Monchique en de Serra do Caldeirao.

Klik op de kaart voor informatie over de plaats:

Of kies uit de lijst van plaatsen:

bottom of page