top of page
Carvoeiro beach and rocks on the hill.jpg

Carvoeiro

Oriëntatie

Oriëntatie in Carvoeiro is eenvoudig. Het dorpsplein vormt het centrum, van waaruit je de twee hoofdstraten in loopt, of de andere kant op in de richting van het strand. Zijn er kinderen mee, dan is het treintje een leuke manier om de leuke plekjes van Carvoeiro te ontdekken. Dit vertrekt vanaf het toeristenbureau.

Forte de Nossa Senhora da Conceição en Algar Seco

Vanuit het centrum, richting het oosten, is een houten loopbrug (of meer een verhoogd wandelpad) aangelegd. Deze loopbrug zelf is absoluut één van de mooiste in de Algarve. Vanaf de loopbrug zijn prachtige kliffen en natuurlijke doorkijkjes te bewonderen, die door de zee en winderosie zijn uitgehouwen. Bijna aan het einde van de route vind je de ruïnes van het Fort Nossa Senhora da Encarnação, dat naast een wit kerkje bovenop een klif ligt. Geniet hier van het panoramisch uitzicht en vervolg het pad nog zo'n 500 meter naar de grot Algar Seco. De ruige golven in de azuurblauwe zee vormen een spectaculair uitzicht. Wie nog energie over heeft, kan aan de afdaling van 134 treden beginnen. 

Gratis tip: Neem je zwemkleding en flesjes water mee!

Wandelen

Seven Hanging Valleys Trail: Deze route begint bij het strand van Praia do Vale de Centeanes. Het is een kustwandeling van ongeveer 8 kilometer, die langs zeven hangende rotsformaties in zeven verschillende baaitjes voert. Deze route is ook met kinderen goed te doen, want er zijn nagenoeg geen hoogteverschillen en elke baai is een prima plaats om even uit te rusten. Bij het eindpunt vind je de ruïnes van Forte de Nossa Senhora da Conceição. 

Golfen

De golfliefhebbers kunnen zich vermaken op één van de drie golfbanen in de buurt: de Vale de Milho Golf (dicht bij het centrum van Carvoeiro) en de twee banen Pestana Golf & Resort en Vale Da Pinta (ten noorden van Carvoeiro).

Uitgaan

In Carvoeiro hoef je niet lang te zoeken naar leuke restaurants, terrasjes, koffiebars en winkels.

Op het dorpsplein is er, zeker in de zomermaanden, meestal wel wat te beleven. Variërend van muziekoptredens tot dansshows; het bruist altijd in Carvoeiro!

is een aantrekkelijk vissersdorp, grotendeels aangelegd op een enorme, steile rots. Populair bij tijdelijke bezoekers, maar je treft er ook veel Nederlanders en Belgen die daar hun eerste of tweede woning hebben. Voorheen was Carvoeiro alleen een strand, maar tegenwoordig is het een officieel dorp. Er is geen hoogbouw, waardoor het dorp een prettige en ontspannen sfeer ademt. Parkeren in het centrum van Carvoeiro is soms, vooral in het hoogseizoen, een uitdaging. Gelukkig is er buiten het centrum voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

Carvoeiro - Beach and square.jpg

Carvoeiro

Logo Carvoeiro bar 2.png
Benagil from up.jpg
bottom of page