top of page

Attracties

In Portugal zijn er vele attractieparken om een dagdeel, hele dag of zelfs meerdere dagen te verblijven. Sommige attractieparken zijn niet het hele jaar door geopend, hetgeen aangegeven staat. Klik op de link voor meer informatie over het attractiepark, en om toegangskaarten te kopen. De link verwijst altijd naar de goedkoopste optie.

Als gevolg van corona restricties, kan het zijn dat attractieparken zijn gesloten, of dat er beperkingen zijn. Kijk voor algemene informatie over de corona maatregelen op de corona pagina, of op de pagina van het attractiepark zelf middels de link.

Algarve

Aqualand Algarve
Aan familieplezier geen gebrek bij Aqualand Algarve in Alcantarilha. Heb je behoefte aan een rustig middagje, dan zijn er
fijne ligbedden en een rustig zwembad beschikbaar. Zin in wat meer actie? Dan zijn er bijvoorbeeld verschillende glijbanen en een mogelijkheid tot rafting.

Tickets en meer info, klik hier.

Aquashow Park
Aquashow Park in Quarteira is een water- en themapark en daarnaast ook een hotel. Het waterpark heeft zowel
een binnen- als een buitengedeelte en en heeft talloze glijbanen, zwembaden en andere attracties. 

Tickets en meer info, klik hier.

KrazyWorld

Geopend: Het hele jaar.

Omschrijving: Krazy World is een interactieve dierentuin met activiteiten voor het hele gezin!

In de petting farm kun je dwerggeiten, lama's en herten eten en voeren, een feest voor kinderen en volwassenen!

In terra exotika vindt je Afrikaanse spoorschildpadden, vogels die in de volière uit de handen eten, lemuren, en de grootste slang (8,5 meter) van Europa te zien.

Na het bezoek aan de dieren kun je lunchen in het restaurant, één van de vele presentaties met dieren bekijken, of een verfrissende duik nemen in de zwembaden. Ook is er een mega 18 holes minigolfcircuit, paint ball (optioneel) en een pedal karts circuit.

Tickets en meer info, klik hier.

Tip: Ga je vaker dan 2 keer in een jaar, neem dan een "Membership card".

Lagos Zoo
In Barão de São João, naast Lagos, is een bescheiden dierentuin met 140 dier- en 200 plantensoorten. Mocht kijken niet
genoeg zijn, dan is er ook de mogelijkheid de dieren te voeren, zoals de pelikanen, otters en pinguins. Als je zelf behoefte hebt aan een hapje eten, dan kan dat aan het aangrenzende restaurant O cangalho, dat zowel lunch als diner serveert.

Tickets en meer info, klik hier.

SandCity
In Lagoa kun je genieten van prachtige zandsculpturen, gemaakt van 55 ton zand, verspreid over een gebied van zes hectare. Qua sculpturen is er voor ieder wat wils. Zo zijn er sculpturen van Cristiano Ronaldo, de Eiffeltoren en de Big Ben. En toevallig fan van Star Wars of Harry Potter? Dan is er goed nieuws, want ook van je favoriete films zijn er
sculpturen te vinden.

Tickets en meer info, klik hier.

ZooMarine 

Geopend: Mei tot en met oktober. Voor details, klik hier.

Omschrijving: In dit familiepark in Guia, vlak bij Albufeira, kun je niet alleen zwemmen, maar ook genieten van de vele attracties en voorstellingen.
Er zijn een dolfijnenshow, voorstellingen in de Pirate Bay en veel speelmogelijkheden in de waterparken met glijbanen. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot het organiseren van evenementen, zomerkampen en trouwfeesten.

Tickets en meer info, klik hier.

Tip: Ga je vaker dan 3 keer in een jaar, neem dan een "Annual pass".

Lissabon en omgeving

Lisbon Oceanarium

Geopend: Het hele jaar.

Omschrijving: Als je enkele van de meest interessante en verrassende vormen van het leven in de zee wilt ontdekken, breng dan zeker een bezoek aan het Oceanarium van Lissabon.

Dit museum voor zeebiologie, gelegen in Parque das Nações in Lissabon, wordt beschouwd als een van de mooiste aquaria ter wereld. Het is de thuisbasis van meer dan 15.000 fascinerende wezens zoals maanvissen, verschillende soorten haaien, en pijlstaartroggen.

Bovendien heeft het Oceanarium van Lissabon reconstructies van verschillende unieke mariene ecosystemen, zoals de rotsachtige kust van de Noord-Atlantische Oceaan of de koraalriffen van de Indische Oceaan. Je zult versteld staan van de tentoonstelling 'Bossen onder water' van Takashi Amano, des te mooier door de sfeermuziek gecomponeerd door Rodrigo Leão. Het wordt een heel magische en unieke ervaring.

Ticket en meer info, klik hier.

Tip: Lisbon Oceanarium is inbegrepen in The Lisbon Pass.

Pena Aventura Park
In het avontuurpark Pena in Ribeira de Pena, nabij Sintra, is van alles te doen. Je kunt er bijvoorbeeld raften, kanoën of SUPpen. Mocht je je liever niet in het water begeven, dan kun je ook muurklimmen, minigolfen of met de segway
op pad. Kortom: er is voor iedere sportieveling wat wils.

Ticket en meer info, klik hier.

Porto en omgeving

Sea Life Porto

Geopend: Het hele jaar

Omschrijving: Ontdek een prachtige onderwaterwereld bij Sea Life Porto. Je loopt onder het aquarium door en kan door
de glazen wanden genieten van 3000 verschillende diersoorten die leven in 500.000 liter water. Geniet van de haaien, zee-egels en zeesterren en waan je op de bodem van de oceaan. Een perfect uitje voor het hele gezin.

Tickets en meer info, klik hier

Tip: Ga je vaker dan 3 keer per jaar, koop dan een jaarkaart. Klik hier.

bottom of page