top of page
Alvor - Rocks and sea.jpg

Alvor

Igreja Matriz de Alvor

Deze uit 1520 stammende kerk is één van de weinige gebouwen die de aardbeving van 1755 heeft overleefd. Het gebouw is een voorbeeld van de Manuelijnse architectuur, wat goed terug te zien is in de deuropening, die versierd is met religieuze symbolen en oorlogsscènes. Binnen zie je het beroemde beeld van Jezus, dat -aldus de legende- ooit aanspoelde op het strand en door lokale vissers op het altaar werd geplaatst.

Igreja da Misericórdia de Alvor

Deze uit de 17e eeuw stammende kerk staat in het centrum, en wel in de straat Rua 25 de Abril. Het is een kleine, maar tegelijkertijd één van de meest bezochte religieuze monumenten in de omgeving. De kerk is onder andere populair door de fascinerende details van de preekstoel en het glas-in-lood, dat het wonder van de transformatie van brood naar rozen uitbeeldt.

Wandelen

Bezoek de Ruínas do Forte ou Castelo de Alvor (ruïnes van het fort of kasteel van Alvor). Door het doolhof van kleine, gezellige straten en steegjes lijk je in een geschiedenisboek rond te lopen. Voor een authentieke ervaring bezoek je de Mercado Municipal (stadsmarkt) in de straat Rua Dom João II. Ga naar de straat Rua da Ribeira en bewonder de Ria de Alvor (rivier van Alvor); absoluut een hoogtepunt van deze stad.

Vanaf de Ria de Alvor zie je de grootste loopbrug in de Algarve, die je langs de duinen en het strand voert. Hier geniet je van het uitzicht en de diverse flora en fauna. In totaal is dit een wandeling van zo’n 5 km die leidt naar het Três Irmãos (drie broers) strand. Dit strand is tevens te bereiken (en te verlaten) met een in de rotsen geplaatste lift.

Praia de Alvor 14.jpg

is een minder bekende plaats, voornamelijk door de nabijheid van de grotere stad Portimão. Alvor deelt zijn bezoekers met deze stad, maar is zeker een aparte vermelding waard. Tot 1240 werd Alvor geregeerd door de moslims en deze Arabische invloeden zijn nog steeds terug te vinden in de architectuur van de stad. Er heerst een prettige, authentieke sfeer en Alvor is de ideale bestemming voor het hele gezin. Het combineert alles wat je nodig hebt: een mooi, groot en goed toegankelijk strand, moderne hotels, kleine barretjes, traditionele restaurants en het vertrekpunt voor vele activiteiten.

Alvor

Jeep Safari and Arade River Boat Tour

Jeep Safari & Arade River Boat Tour

bottom of page