top of page
Almancil - Izzy's beach.jpg

Almancil

Igreja de São Lourenço de Almancil

Deze kerk dateert uit 1730 en is van binnen een goed voorbeeld van tegelkunst en de nationale barokke kunst. Het hoofdaltaar is van verguld houtsnijwerk en de wanden zijn volledig bedekt met azulejos (geglazuurde tegels), met daarop historische taferelen uit São Lourenço. Het geheel is één van de meest representatieve voorbeelden van de toepassing van tegels in de architectuur. En dit is precies wat zo karakteristiek is in de Portugese heilige kunst.

Rio Formosa

Almancil is een goed vertrekpunt voor een fietstour door het prachtige natuurpark Ria Formosa, één van de mooiste landschappen in de Algarve!

De route voert langs alle betoverende hoeken van het natuurpark, een boeiend labyrint van geulen, moerassen en zandbanken. Onderweg hoor je alles over het belang van deze natuurlijke omgeving, en met een beetje geluk kom je zeepaardjes, flamingo's, waterhonden en andere verbazingwekkende exemplaren van de lokale fauna tegen.

Estádio Algarve

Het Algarve stadion is gebouwd in 2003, voor het EK voetbal van 2004. Nederland won hier -na strafschoppen- de kwartfinale van Zweden. Het stadion werd daarna de thuisbasis van lokale voetbalclubs Farense en Louletano, maar tegenwoordig spelen zij de meeste van hun thuiswedstrijden in kleinere, lokale stadions. Estádio Algarve organiseert af en toe wedstrijden van het Portugese nationale team. Op 2 juni 2021 heeft het Nederlands elftal er een oefenwedstrijd tegen Schotland gespeeld.

Racefans kunnen terecht op de kartbaan van Almancil. Met 3 verschillende kartbanen en een skelterbaan is er aan alle leeftijden en ervaringsniveaus gedacht.

is een klein, minder bekend dorpje met iets meer dan 11.000 inwoners. Deze plaats is voornamelijk belangrijk voor dienstverleners, gericht op het nabijgelegen Quinta do Lago en Vale do Lobo. Je vindt hier dan ook een grote keuze aan restaurants met zeer diverse keukens. Daarnaast vind je in Almancil veel makelaars, internationale supermarkten, bloemenwinkels, tuincentra, binnenhuisarchitecten en meubelwinkels. De kustlijn van Almancil behoort tot het Ria Formosa natuurreservaat, waar flora en fauna de vrije hand hebben. Het is het langste, ononderbroken stuk beschermde kustlijn van de wereld. Meer informatie op de stranden pagina.

Almancil

Almancil - sunset.jpg
Ria Formosa bike tour

Rio Formosa
fiets tocht

bottom of page