top of page
Albufeira - The Strip - Albufissa.jpg

Albufeira

Marina

De Marina de Albufeira, oftewel de haven, herken je aan de vele kleurrijke gebouwen. In de jachthaven vind je een boulevard met gezellige terrassen, bars en restaurants. De haven is het uitgangspunt voor verschillende bootexcursies. Ga bijvoorbeeld dolfijnen spotten of geniet van een romantische zonsondergang op zee.

Uitgaan - De Strip

Voor de feestgangers is De Strip een absolute must go. Deze straat (Avenida Sá Carneiro) zit vol met bars en clubs waar ’s nachts flink wordt gefeest. Door de hoofdweg (Avenida dos Descobrimentos) is De Strip in twee delen gesplitst. In het noordelijke gedeelte vind je veelal restaurants met enkele bars en clubs. In het zuidelijke deel is dit precies andersom.

Uitgaan - Old Town square

Naast de Strip is er Old Town square, gelegen in het oude deel. Hier bruist het altijd, en zeker in de zomermaanden! In de avonduren is er meestal livemuziek op het plein, en kun je genieten van een drankje in één van de vele bars.

Een grappig feitje: alle wegen vanuit de oude stad leiden naar het strand Praia do Túnel, ook wel Praia do Peneco genoemd.

Wandelen

Wie op z'n gemak door de achterafstraatjes van het oude centrum wandelt, ziet dat er nog een aantal historische gebouwen bewaard is gebleven. Zoals de Igreja Sant'ana. Er omheen liggen weliswaar allerlei hotels en appartementen, maar als je de smalle straatjes inslaat, maak je kennis met het ‘gewone’ leven. Hier kom je de oude bewoners tegen, die zich niet gek laten maken door toeristen.

Elektriciteitskastjes

Bijzonder zijn ook de elektriciteitskastjes in het oude centrum. Geen saaie grijze deuren, maar door een lokale kunstenaar zijn ze -in opdracht van de gemeente- omgetoverd tot schilderijtjes.

Mercado Municipal dos Caliços

Bezoek ook zeker deze markt, waar de inwoners komen voor verse vis, groente en fruit. Een uitstekende plaats om de lokale sfeer te proeven!

Albufeira - Marina.jpg

is al sinds de jaren ‘60 de bekendste badplaats van Portugal. Voor die tijd was het een belangrijk vissersdorp, dat ooit in handen was van de Romeinen en de Moren. Nu staat Albufeira vooral bekend om haar prachtige stranden, de vele bars, restaurants, souvenirshops en discotheken. Het nachtleven hier gaat door tot in de late uurtjes.

Albufeira is verdeeld in een oud (centro velho) en nieuw (Praia da Oura) gedeelte. Praia da Oura, oftewel gouden strand, ligt in het verlengde van Albufeira (op 2 km), en is helemaal gericht op de vakantieganger. Dit is ook waar de beroemde Strip zich bevindt. In centro velho zie je op sommige gevels van de witgekalkte huizen kleine schilderijtjes. Deze afbeeldingen geven een beeld van de tijd dat Albufeira nog een kalm en vredig vissersdorp was.

Albufeira

Logo The Brasserie Albufeira

Speciaal menu voor PortuGO met 30% korting

Divine Home logo

Cultuur

Albufeira - colorful homes.jpg

Cemitério Velho

ligt vlak bij de haven Deze begraafplaats omvat rond de 800 graven. Dit klinkt wellicht niet heel aantrekkelijk, maar het geeft een unieke inkijk in het Portugese leven. Het verschil in graven, van heel simpel tot de meest bijzondere kunstwerken, maakt duidelijk hoe arm of rijk de familie in kwestie is. Een mooie laatste rustplaats, dicht bij de voor de inwoners zo geliefde zee.

Museu Municipal de Arqueologia

vind je op het fraaie Praça da República. Het is een klein museum, gevestigd in het voormalige stadhuis. Hier kun je in minder dan een uur de overblijfselen uit de periode van ontdekkingsreizen uit de Portugese geschiedenis aanschouwen. Deze zijn onderverdeeld in prehistorie, de Romeinse tijd, de Islamitische periode en de moderne tijd. Ook kun je hier vondsten uit de Romeinse tijd bewonderen.

Ook voor cultuurliefhebbers is Albufeira zeker een bezoek waard. We noemen enkele hoogtepunten.

Igreja de Sant’Ana

is een  mooie katholieke kerk, die je vaak terugziet op ansichtkaarten. Maar de echte schoonheid zie je pas aan de binnenkant. Deze kerk is gebouwd in de 18e eeuw en heeft elementen uit de barok.

​Galeria de Arte Pintor Samora Barros

is een kunstmuseum, gevuld met meesterlijke werken van kunstenaar José Ricardo Júdice Samora Barros. Deze schilder uit de Algarve had een voorliefde voor landschappen en portretten, en schreef daarnaast ook gedichten.

bottom of page