top of page

Accommodatie

Afhankelijk van het gezelschap, de reden van bezoek, en de duur, kan er een voorkeur voor een bepaald type accommodatie zijn. Portugal heeft voor ieder wat wils.

Verhuur van accommodaties is in Portugal goed geregeld. Iedere eigenaar die zijn of haar accommodatie verhuurd, is verplicht om een vergunning, een zogenaamde AL (Alojamenta Local), aan te vragen. Dit is aan strikte voorwaarden gebonden. Het resultaat is dat sommige situaties, zoals bekend uit diverse TV programma's, in Portugal vrijwel niet voorkomen. 

Gaat er toch iets mis, meld dit dan direct bij de eigenaar, beheerder of contactpersoon. Resulteert dit niet in een bevredigende oplossing, dan is er het klachtenboek, het Livro de Reclamações. Dit is een fysiek boek, en moet bij wet aanwezig zijn. De onwelwillende eigenaar zal dit boek goed hebben verstopt, maar de klacht kan ook digitaal (en in het Engels) worden ingediend.

Hotels

Traditioneel gezien de meest voor de hand liggende optie: boek een hotel. Deze zijn er in alle soorten en maten, en in alle prijsklassen. Een zoekmachine als E-dreams helpt met het maken van een vergelijking.

Bed & Breakfast

Portugal zit vol met leuke accommodaties, in alle soorten en maten, en in alle prijsklassen. Vaak zijn de beste plekken wat lastiger te vinden, vanwege de kleinschaligheid. AirBNB en Booking.com kan helpen met het zoeken. 

Tip: Kijk op de Vrienden pagina voor speciale acties en kortingen.

Villa Branca Barreiros outside

Kamperen

Let op dat wildkamperen in Portugal niet is toegestaan. Lange tijd werd dit gedoogd, maar sinds 1 januari 2021 is het "parkeren van een voertuig met inzittenden" tussen 21:00 - 07:00 alleen toegestaan op daartoe aangewezen plaatsen. Op sites zoals Park4night en Campercontact kun je zoeken naar geschikte plaatsen, gratis en tegen betaling. Vergeet ook niet om de camper goed te verzekeren.

Home Exchange

Een leuk alternatief voor traditionele reisaccommodaties, is het concept van Home Exchange. Gebaseerd op de fundamentele principes van vertrouwen en gratis gastvrijheid, biedt Home Exchange de mogelijkheid om op een persoonlijke en authentieke manier te reizen.

Middels een website maak je een eigen profiel aan, om vervolgens op zoek te gaan naar andere huizen, om vervolgens snel, gemakkelijk, en veilig huizen uit te wisselen.

Via deze link ontvang je dankzij PortuGO 250 extra punten.

Logo Home Exchange.png
bottom of page